Termékek Menü

Dragomino Sárkánytojások nyomában társasjáték

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
6.690 Ft
Cikkszám: 6752882
Elérhetőség: Raktáron
Várható szállítás: 2022. január 19.

Leírás és Paraméterek

A játékról röviden:
A Dragomino nagy testvére, a Kingdomino, amelyből 2020-ban kiadásra került a kicsiknek készült, tematizált változata. Ezt a játékot már 5 éves kortól játszhatja 2-4 fő. Mit kapunk a dobozban?
Osztott terület lapkákat, a területlapkák szerinti tokeneket sárkánnyal vagy törött sárkánytojással, 1 kezdőjátékos jelölőt, játékszabály füzetet. A játék menete:
A gyerekek hasonlóképpen, mint a Kingdomino-ban, feles, domino szerű lapokat fognak lehelyezni maguk előtt.
Hatféle tereptípussal rendelkeznek ezek a lapok, amelyek mindegyikéhez sárkány tojások tartoznak. Ezen sárkánytojások egy része tartalmaz sárkányt is, de nem mindegyik.  
A játék elején keverjük meg ezeket a terület lapkákat, rendezzük stócba és 4 darabot fordítsunk fel belőle. A kezdő játékos ebből választhat egyet magának és mellé illeszti a kezdő lapjának. Ellentétben a Kingdomino-val, itt nem kell, csak ajánlott mellé pozicionálni, ugyanis több sárkányt szerzünk vele. Ha bővít egy adott területet, úgy az ahhoz tartozó sárkánytojás zsetonokból elvehet egyet és azonnal meg is nézheti, hogy sikerült-e sárkányosat kihúzni (a játék végén ezek pontot fognak érni).
A kínálóban lévő lapokat akkor fogjuk újratölteni, ha mindenki választott egyet: ekkor a maradékot félretesszük és új négy kerül fel.
A kezdőjátékos kiléte abban az esetben változik, ha valaki egy törött tojásos sárkánytojást fordít fel - ekkor aki ilyet fordított fel, megkapja a sárkányos meeple-t (kezdőjátékos jelölő). Hogyan lehet nyerni?
A játék addig megy, amíg el nem fogy a stóc a lapokkal, ekkor leszámoljuk, hogy hány sárkányt fordítottak a játékosok a sárkánytojás tokenekből. Aki a többet, az nyert. Végezetül:
A Dragomino társasjáték alapjátéka tényleg nagyon egyszerű, ezért készült hozzá egy advanced változat is: amennyiben a játékosok tavas területet fejeznek be, nem egy hanem két sárkány tojást vehetnek el. Amennyiben azok egyike törött tojás, a másik pedig sárkány, úgy a játékos eldöntheti, hogy szeretné-e a sárkány vagy kezdőjátékos lenne inkább.
Míg a Kingdomino játék 8 éves kortól játszható és erősen épít a matematikára, addig a Dragomino ezen könnyít és megengedőbb, így a gyerekeknek könnyebben befogadhatóvá teszi a társasjátékot.

Játékosok száma 2-4
Játékidő 5 - 30 perc

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!